Mareşali antidezastre

angheluta

* Prefectul şi subprefectul se instruiesc pentru situaţii de risc

– Adevăraţi comandanţi cu acte în regulă în lupta serviciilor specializate cu calamităţile şi alte situaţii de risc – asta vor deveni prefectul Vlad Angheluţă şi subprefectul Gheorghe Neculae după ce vor absolvi cursurile speciale pe această tematică realizate de către Inspectoratul general pentru Situaţii de Urgenţă.

Prefectul de Neamţ participă chiar în această săptămână la perfecţionarea ce are loc la Centrului Naţional de Perfecţionare a Pregătirii pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă – Ciolpani şi în centrele zonale de pregătire Bacău, Cluj-Napoca şi Craiova.

Săptămâna viitoare va fi rândul subprefectului Neculae ca, la rândul său, să ia notiţe la lecţiile de pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu şi adjunctul său participă la aceste stagii în baza Ordinului nr. 99/2914 din 3 iulie 2013, emis de Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Programul unitar de pregătire cuprinde următoarea tematică: Managementul situaţiilor de urgenţă – strategii şi politici naţionale; Hazarde, riscuri, vulnerabilităţi, dezastre, situaţii de urgenţă;Gestionarea situaţiilor de urgenţă la nivel local; Protecţia populaţiei, bunurilor materiale şi a mediului în situaţii de urgenţă/situaţii de protecţie civilă.

Cursurile se desfăşoară pe serii de pregătire cu durata de 5 zile şi se finalizează cu eliberarea unei diplome de participare semnate de inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi comandantul Centrului Naţional de Perfecţionare a Pregătirii pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă sau şefii centrelor zonale de pregătire, după caz, fapt ce atestă participarea la curs.

Activităţile practic-aplicative se realizează prin: exerciţii şi aplicaţii practice de simulare a situaţiilor de urgenţă determinate de inundaţii, incendii, cutremur etc.; organizarea de ateliere de lucru, întâlniri cu specialişti, vizite documentare, prezentări de mijloace tehnice şi participare la exerciţii de alarmare publică şi de specialitate, rezolvarea, potrivit nivelului de competenţă deţinut, a unor situaţii specifice, reale sau ipotetice privind procesul decizional şi intervenţia în situaţii de urgenţă.

D. VINCA

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s